Spinner
Базирано на 945 отзива от посетители
 • ДестинацияЧерна гора
 • КурортБудванска Ривиера
 • Изхранване
  • HB / Закуска и вечеря

Цени

Открийте съкровищата на Адриатика: Златибор-Будва-Котор-Дубровник - със закуски и вечери - тръгване от София

София - Дървения град на Кустурица - Златибор - Будва - Котор - Пераст - Дубровник - София

5 дни / 4 нощувки

Програмата за дати 04.09 и 19.09 вижте ТУК.

 

ПОСОЧЕНИТЕ В ТАБЛИЦИТЕ ЦЕНИ СА С КАЛКУЛИРАНА ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 22.07.2024 г. ИЛИ ДО ПРЕУСТАНОВЯВАНЕТО Й ОТ СТРАНА НА ХОТЕЛА!

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 1 нощувка в хотел 3* в района на Златибор, Сърбия;
 • 3 нощувки в хотела на Будванската ривиера;
 • 4 закуски;
 • 4 вечери /без включени напитки/;
 • Посещение на Дървения град на Кустурица /без включена входна такса - около 3 евро - или 300 динара/;
 • Пешеходна обиколка на Стария Дубровник с местен екскурзовод на български език;
 • Фотопауза на панорамната площадка на остров Свети Стефан;
 • Пътни, гранични и фериботни такси по маршрут;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Mедицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 еврo (покрива Ковид-19) за лица до 64 г. вкл.;

Цената не включва:

 • Целодневна екскурзия до Будва, Котор и Пераст по най-южния фиорд с включена входна такса за Стария град на Котор - 30 евро, при минимум 15 души;
 • Разходи от личен характер и входни такси на обекти: Цитаделата на Будва – около 8 евро; Посещение на Крепостните стени в Дубровник – около 31 евро; лифт до хълма Сърдж - около 27 евро и др. входни такси за обекти, посетени по желание;
 • От 2024 г.: задължително доплащане за слушалки по време на обиколката в Дубровник - 2,50 евро;
 • Доплащане за медицинска застраховка:
  - за лица от 65 г. до 74 г.: 4 лв. на човек
  - за лица от 75 г. до 85 г.: 16 лв. на човек
 • Доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулации.
 • доплащане за предни места в автобуса (I, II и III ред) – 30 лв.;

Условия за плащане:

 • Депозит - 20% до 3 дни след потвърждение на резервацията;
 • Доплащане до 21 дни преди датата на настаняване.

Забележка:

 • Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Входните такси на обектите са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
 • ВАЖНО: Пътуването не е подходящо за деца до 5,99 г. и такива не се записват по програмата.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или задграничен международен паспорт с валидност мининимум 3 месеца от датата на отпътуване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/;

Политика за анулации и промени:

 • при отказ до 45 дни преди датата на пътуване - неустойка в размер на 10% от общата стойност на резервацията.
 • при отказ от 44 до 22 дни преди датата на пътуване - неустойка в размер на внесения депозит.
 • при отказ от 21 до 14 дни преди датата на пътуване - неустойка в размер на 70% от общата стойност на резервацията.
 • при по-малко от 14 дни преди датата на пътуване - неустойка в размер на 100% от общата стойност на резервацията.
 • В случай на отказ по частично или напълно платена резервация и/или презаписана резервация внесените суми не се възстановяват. Те могат да се използват за нови резервации за период от 12 месеца от момента на отказа, след приспадане при дължими неустойки.
 • За всяка промяна на резервацията (период, хотел, транспортно средство, име на пътуващ и др.) след първоначалното записване се удържа такса обслужване в размер на 50 лв. Не важи при промяна на всички имена в стая, което хотелът приема като нова резервация и се таксува по актуални ценови условия. Всяка промяна по резервация се таксува и заплаща по актуалните към момента на промяна ценови условия.

ЗАСТРАХОВКИ:

 • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл. 97 от Закона за Туризма към „ЗК ЕВРОИНС“ АД, с номер на полица 03700100005084 до 29.04.2025 г.
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина": съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
 • Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, т. 8 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база на дължимата сума по резервацията и срок до пътуването.

Описание

Информация за HOTEL POSEIDON BEACH 4*
http://www.poseidon-jaz.com/en

ИЗЦЯЛО РЕНОВИРАНА ХОТЕЛСКА ЧАСТ И РЕСТОРАНТ ПРЕЗ 2020 г.!!!

Това е едно от любимите ни места за настаняване, заради:

Отличните отзиви от почивалите там туристи през сезони 2020-2023 г.!!!

Разположението си:
POSEIDON BEACH предлага настаняване в категория 4* на 4,5 км от центъра на Будва, на морския бряг, с дълга плажна ивица и спокойно, кристално море. Хотелът е "вграден" в самата скала на залива Jaz, което създава артистична обстановка в целия комплекс. Вниманието към детайла е определящо както за интериора на стаите, така и за ресторанта и бара на хотела. Плаж Jaz, на който се намира POSEIDON BEACH, е включен в класацията на Lonely Planet за най-добри плажове в света за 2015 година. Необходима е само крачка, за да стъпите от ресторанта на овалните бели камъчета на плажа. Морето е кристално, а плувния сезон стандартно продължава до средата на октомври. В по-прохладните дни, панорамната тераса на ресторанта предлага освежаващи коктейли, чудесно фрапе и приказна гледка. В по-горещите дни, можете да наемете кану или лодка за изследване на залива.

Стаите:
Стаите са с изчистен интериор и стилно обзавеждане. Просторни помещения, които разполагат със сателитна телевизия, климатик, баня, хладилник, интернет.

Ресторанта:
Ресторант "Poseidon" предлага средиземноморска атмосфера в закрита и открита част. Закуски и вечери се поднасят на блок маса / без включени напитки /.

Плажа:
Плажна ивица - около 2.5 км. Уникално от природна гледна точка разположение за цялото крайбрежие. Съчетание между високи живописни скали, кристално море и неповторимо спокойствие в артистична обстановка. Чадъри и шезлонги на плажа - безплатно за гостите на хотела. В другата част на плажа има и свободна зона с едър пясък.

Услуги

  Програма

  Ден 1
  Отпътуване в 5.00 ч. от автогара "Сердика / бивш Трафик Маркет между Централна Гара и Централна Автогара София". Преминаване на ГКПП Калотина.
  Пътува се по маршрут Пирот - Ниш - Чачак - Дървен град - Златибор.
  Следобяд пристигане в Дървения град на Емир Кустурица (на сръбски: Дрвенград )/ входната такса не е включена в цената и е около 3 евро или 300 динара /. Това етно-село е разположено в близост до град Ужице и е първият културен обект дело на Кустурица. Построен е специално за снимките на филма „Животът е чудо“ през 2004 г. Представя типичния сръбски бит с народни градежи в Сърбия. На върха на хълма Мечавник над долината Мокра Гора са "поставени"  20 автентични къщи от различни краища на Сърбия, които създават неповторима обстановка. Уличките, площадите и църквата също са от дърво, а в центъра гордо чака посетители дървеното кино, кръстено на Стенли Кубрик. Дървения град всяка година е домакин на филмовия и артистичен фестивал Kustendorf. Свободно време.
  Отпътуване за Златибор. Привечер настаняване в хотел 3* в района на Златибор.
  Вечеря /без включени напитки/.
  Нощувка.

  Ден 2
  Закуска.
  Отпътуване в 8.00 ч. от хотел 3* в района на Златибор, Сърбия в посока Черна Гора.
  Преминаване през сръбско-черногорската граница. Транзитно преминаване покрай черногорската столица Подгорица.
  Следобед настаняване в хотела на Черногорската Ривиера.
  Вечеря /без включени напитки/.
  Нощувка.

  Ден 3
  Закуска.
  По желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия до Будва, Котор и Пераст. Тур по Которския залив и посещение на град Пераст - малкото градче, което векове наред играе на криеница с времето. Пераст е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм в каменните вили покрай брега, в църквите, обвити в бръшлян, в прозорците с бели капаци и разцъфтели олеандри. Легендата разказва за силната любов на красива моряшка съпруга, живяла някога в Пераст. Така дълго чакала любимия и да се прибере от плаване, че започнала да шие гоблен с косите си - първо златни, с преминаването на годините сиви, докато накрая "конците" на гоблена станали снежно бели от многогодишното очакване. Разходка в Пераст и по желание / при подходящи метеорологични условия / - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата, най-голямата атракция на Пераст. На малкия остров се намира манастир, посветен на Дева Мария, към който функционира и музей. / плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно + 2 евро такса за музея към манастира/.
  Отпътуване за Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Которският залив (Бока Которска) е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд": Крепостните цени, църкви и катедрали, старинни родови къщи.
  Отпътуване за Будва. Пешеходна разходка в стария град на Будва: крепостните стени, площадът на поетите, църквите "Св. Иван" и "Св. Троица", цитаделата.
  Завръщане в хотела.
  Вечеря.
  Нощувка.

  Ден 4
  Закуска.
  Целодневна екскурзия до Хърватия и емблематичния Дубровник. Обграден от близо два километра древни стени, този незабравим град сияе с мъдростта на вековната си слава и покорява всеки, имал късмета да го посети. Туристическа програма в Дубровник с местен екскурзовод: улица Страдун, фонтаните на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влахо (покровителя на града), паметника на Орландо и др.
  Свободно време.
  Завръщане в хотела.
  Вечеря.
  Нощувка.

  Ден 5
  Закуска.
  Отпътуване за България.
  Фотопауза на панорамната площадка на остров Свети Стефан. Не напразно островчето с уникална архитектура е наричано черногорското Монако. Той е посещаван само от ВИП туристи, които са закупили имоти тук. Достъпът до него е свободен само за тези, които са отседнали в хотелите и вилите му, или за техни гости. За всички останали има ограничение.
  Завръщане в София късно вечерта.

  Защото вие смятате, че сме добри

  BG
  BG

  Защото вие смятате, че сме добри