Spinner

 • ДестинацияТурция
 • КурортИстанбул
 • Изхранване
  • BB / Нощувка и закуска

Услуги

  Програма

  Програма при престой от 2 нощувки:

  Ден 1
  Отпътуване от София в 18:00 ч.; 19:00 ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell); 19:45 ч. тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург); 20:45 ч. от Димитровград (бензиностанция Газпром на изхода на Димитровград, в посока Хасково). Нощен преход.

  Ден 2
  Рано сутринта пристигане в най-големия, космополитен и пищен град в Турция – мегаполиса Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма такива, настаняването ще се осъществи след 14:00 ч. /в този ден няма закуска в хотела/.

  По желание (срещу доплащане ) панорамна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език: Преминаване по един от мостовете над пролива Босфор в Азиатската част на града, където ще посетим най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа. Връщайки се отново в Европейската част на града, ще посетим Българската желязна църква „Свети Стефан“. Ще завършим панорамната обиколка със свободно време за шопинг в Египетския пазар.

  Свободно време или по желание допълнителна екскурзия срещу доплащане:

  За любителите на историята: Пешеходната разходка в историческия център на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език. Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтанът на Вилхелм II. Посещение на джамията Света София (по желание, срещу доплащане) - Вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост. За строежа на Света София /Hagia Sofia/ са използвани ценни материали от територията на цялата империя. Вътрешността е облицована със златни мозайки и мрамор. Много от мраморните колони са докарани от стари езически храмове от антични градове в Мала Азия. Света София е най-голямата църква в света в продължение на хилядолетие, чак до построяването на Севилската катедрала през 1520 г, а днес е четвъртата по площ.

  Свободно време или по желание допълнителна екскурзия срещу доплащане:

  Посещение на Топкапъ - Този великолепен комплекс е една от най-важните забележителности на Истанбул и мястото, където е концентрирана властта на Османската империя от XV в. до XIX в. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важни гости. 
  Връщане в хотела / Свободно време

  *Забележка: Туристите, които не желаят допълнителни мероприятия, имат свободно време или се завръщат в хотела. 

  Привечер връщане в хотела /не е включена вечеря/. Възможност за желаещите:

  • Посещение на МОЛ EMMAR и МОЛ Watergarden (по желание, срещу доплащане). Посещение на най-новия Мол EMMAR в Истанбул. В него можете да разгледате най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида. Секторите включват още подводен стъклен тунел; галерия с риби, скали и водопади; царството на крокодилите, островът на пингвините; горската секция, която включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове - както и още много изненади. Възможност за шопинг. Отправяне към МОЛ Watergarden е мястото, където може да се наблюдава светлинното шоу на пеещите фонтани - изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу.

  ИЛИ

  • Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание, срещу доплащане). Рибният ресторант се намира в близост до моста Галата, най-стария мост в Истанбул. Оттам се разкрива великолепна гледка към Босфора и Златния Рог. Ще имате възможност да се насладите на една романтична и спокойна вечеря с красива гледка.

  Нощувка.

  Ден 3
  Закуска в 08:30 ч. Посещение на парк Емиргaн - фестивал на лалето.
  Паркът Емиргaн е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезона на лалетата. Дори в общоприетата родина на лалетата Нидерландия признават, че тези красиви цветя са пренесени в Европа от Турция. Векове преди европейците, турците са оценили красотата им и лалето е станало символ на султанските фамилии и в последствие на град Истанбул. Смята се, че на свой ред, лалетата са се появили в Турция, донесени от земите на съвременен Казахстан. Именно парк Емиргян е центъра на ежегодния фестивал на лалето. В парка ще имате възможност да пиете кафе или чай. Всеки турист разполага със свободно време да се наслади на прекрасните цветни картини и да се снима сред този рай от лалета.

  Следва свободно време или възможност за допълнителни мероприятия срещу допълнително заплащане:

  • Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу доплащане). Разходката продължава около час и половина и предлага чудесна панорама както към азиатския, така и към европейския бряг. Вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор.
  • Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу доплащане). Долмабахче в превод означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което е запълнено, за да се изгради място за по-нататъшния строеж на така наречения "нов дворец". Дворецът е посрещал в залите си френската императрица Евгения, съпруга на Наполеон III; австрийския император Франц Йозеф; германския император Вилхелм II; британския принц Едуард VII; персийския Шах Реза Пахлеви; кралят на Ирак – Файсал; кралят на Афганистан – Еманула. В този архитектурен шедьовър, съчетал барок, рококо и неокласицизъм, хармонично се преливат традиционно османско изкуство и култура. Той е най-големият дворец в Турция с площ от 150 000 кв.м. В него има 285 стаи, 44 зали, 68 бани, а за обзавеждането и украсата на стаите са използвани 14 тона злато и 40 тона сребро. В централната зала сияе най-големият полилей в света със 750 крушки.

  Привечер връщане в хотела /не е включена вечеря/. Възможност за желаещите:

  • Вечерна автобусна обиколка „Светлините на Истанбул„ с посещение на небостъргача Сапфир (по желание, срещу доплащане). Небостъргачът Сапфир е най-високата жилищна сграда в Европа на 54 етажа със 174 апартамента. Комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите на последният етаж, където е панорамната площадка, от там се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.

  ИЛИ

  • Вечеря в ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание, срещу доплащане). Ще имате възможност да се насладите на богата традиционна програма от турския фолклор, ориенталски танци, кючекини и шоу програма.
   Нощувка.

  ИЛИ

  • Програма "Нощен Босфор" (по желание, срещу доплащане). Вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма. Круизът включва вечеря и шоу програма с местни фолклорни танци от различни региони в Турция, ориенталски танци, музикална програма с DJ. 

  Нощувка.

  Ден 4
  Закуска. Освобождаване на хотела.

  В 08:00ч. отпътуване за град Одрин.
   
  Кратък престой в града (около 2 часа).
  Отпътуване за България.
  Пристигане в София вечерта.

  **Моля имайте предвид, че са възможни изменения в последователността на посещенията по програмата в зависимост от климатичните условия или натовареността на обектите

   

  Програма при престой от 3 нощувки:

  Ден 1
  Отпътуване от София в 06:00 ч.; 07:00 ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell); 07:45 ч. тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург); 8:45 ч. от Димитровград (бензиностанция Газпром на изхода на Димитровград, в посока Хасково).

  Дневен преход.

  Пристигане в най-големия, космополитен и пищен град в Турция – мегаполиса Истанбул.
  Настаняване в хотела става след 14:00 ч.. Свободно време за почивка.

  Панорамна обиколка с лицензиран екскурзовод на български език  (по желание, срещу доплащане). 
  Преминаване по един от мостовете над пролива Босфор в Азиатската част на града, където ще посетим най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа. Връщайки се отново в Европейската част на града, ще посетим Българската желязна църква „Свети Стефан“. Ще направим шопинг спирка в магазин за локуми "Hazer Baba". Ще завършим панорамната обиколка със свободно време из Египетския пазар.
  Връщане в хотела/ Свободно време.

  Варианти за вечерна програма:

  Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание, срещу доплащане).
  Рибният ресторант се намира в близост до моста Галата, най-стария мост в Истанбул. Оттам се разкрива великолепна гледка към Босфора и Златния Рог. Ще имате възможност да се насладите на една романтична и спокойна вечеря с красива гледка.

  ИЛИ:

  Вечеря в ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание, срещу доплащане).
  Ще имате възможност да се насладите на богата традиционна програма от турския фолклор, ориенталски танци, кючекини и шоу програма.

  Връщане в хотела.
  Нощувка

  Ден 2
  Закуска.
  БОНУС! Посещение на парк Емирган (около 08:00ч.)
  Емирган е един от най-големите паркове в Истанбул и се намира на европейския бряг на Босфора. Общият брой на лалетата, зюмбюлите и нарцисите в парка е 2,5 милиона, като само лалетата наброяват 1 850 000 от 120 вида. В целия град Истанбул се засаждат над 15 милиона лалета .

  Свободно време или по желание допълнителни екскурзии срещу доплащане:

  Посещение на Принцовите острови (до о-в Буюк Ада).
  Плавайки край Североизточния бряг на Мраморно море, ще се насладите на екзотичните гледки към архипелага от 9 острова, сред които само 4 обитаеми. Ще имате възможност да прекарате един спокоен ден далеч от натоварения град. Ще се заредите с магическата енергия на острова и ще се насладите на красиви и романтични гледки.
  Възможност за разходката с колело или файтон срещу допълнително заплащане.

  ИЛИ:

  За любителите на историята: Пешеходната разходка в историческия център на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език. Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтанът на Вилхелм II. Посещение на джамията Света София (по желание, срещу доплащане)  - Вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост. За строежа на Света София /Hagia Sofia/ са използвани ценни материали от територията на цялата империя. Вътрешността е облицована със златни мозайки и мрамор. Много от мраморните колони са докарани от стари езически храмове от антични градове в Мала Азия. Света София е най-голямата църква в света в продължение на хилядолетие, чак до построяването на Севилската катедрала през 1520 г, а днес е четвъртата по площ.

  Свободно време или по желание допълнителна екскурзия срещу доплащане:

  Посещение на Топкапъ - Този великолепен комплекс е една от най-важните забележителности на Истанбул и мястото, където е концентрирана властта на Османската империя от XV в. до XIX в. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важни гости.

  Свободно време или по желание допълнителна екскурзия срещу доплащане:

  Посещение на Йеребатан сарнъджъ или Цистерна на базиликата, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул измежду открити до няколкостотин в града, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е „Потъналият палат“.
  Връщане в хотела / Свободно време

  Варианти за вечерна програма:

  Програма "Нощен Босфор"(по желание, срещу доплащане). Вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма. Круизът включва вечеря и шоу програма с местни фолклорни танци от различни региони в Турция, ориенталски танци, музикална програма с DJ.

  ИЛИ:

  Вечеря в ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание, срещу доплащане). Ще имате възможност да се насладите на богата традиционна програма от турския фолклор, ориенталски танци, кючекини и шоу програма.

  Връщане в хотела.
  Нощувка

  Ден 3
  Закуска.

  Допълнителни екскурзии с доплащане:

  Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу доплащане). Разходката продължава около час и половина и предлага чудесна панорама както към азиатския, така и към европейския бряг. Вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор.

  Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание, срещу доплащане). Долмабахче в превод означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което е запълнено, за да се изгради място за по-нататъшния строеж на така наречения "нов дворец". 
  Дворецът е посрещал в залите си френската императрица Евгения, съпруга на Наполеон III; австрийския император Франц Йозеф; германския император Вилхелм II; британския принц Едуард VII; персийския Шах Реза Пахлеви; кралят на Ирак – Файсал; кралят на Афганистан – Еманула.
  В този архитектурен шедьовър, съчетал барок, рококо и неокласицизъм, хармонично се преливат традиционно османско изкуство и култура. Той е най-големият дворец в Турция с площ от 150 000 кв.м. В него има 285 стаи, 44 зали, 68 бани, а за обзавеждането и украсата на стаите са използвани 14 тона злато и 40 тона сребро. В централната зала сияе най-големият полилей в света със 750 крушки.
  *туристите, които желаят единствено разходка с корабче, ще разполагат със свободно време докато желаещите разгледат султанския дворец „Долмабахче“.
  Връщане в хотела/ Свободно време

  Варианти за вечерна програма:

  Посещение на МОЛ EMMAR и Watergarden - с включен трансфер (по желание, срещу доплащане). 
  Отпътуване около 16:00 ч. 
  Първо ще посетим МОЛ EMMAR. Туристите ще разполагат с около 2ч. в него, където срещу допълнително заплащане могат да посетят:

  Един от най-новите аквариуми (по желание, срещу доплащане). Аквариумът разполага с подводна зоологическа градина, 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида. Секторите включват още подводен стъклен тунел; галерия с риби, скали и водопади; царството на крокодилите, островът на пингвините; горската секция, която включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове - както и още много изненади.

  След като разгледат аквариума (около 1ч.), туристите могат да заявят:

  Посещение на EMMAR SkyView  (по желание, срещу доплащане). Истанбул е един от най-важните градове от векове. Дом е на много космополитни общности. Културният град впечатлява с история, архитектура и неговата естествена красота. Emmar SkyView е една от най-новите атракции, която предлага спираща дъха 360-градусова гледка от 47-ми и 48-ми етаж. Придвижването става с асансьор за 58 секунди. Там ще може да се насладите и да почувствате невероятната енергия на града.

  Туристите, които не желаят да посещават обектите срещу доплащане, разполагат със свободно време в МОЛ EMMAR.

  След това ще се отправим към Мол Watergarden ( престой около 1 ч.). Там ще се насладим на светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа.
  Възможност за вечеря край пеещите фонтани.

  Късно вечерта връщане в хотела.
  Нощувка.

  Ден 4
  Закуска. Освобождаване на хотела.

  В 08:00ч. отпътуване за град Одрин.
   
  Кратък престой в града (около 2 часа).
  Отпътуване за България.
  Пристигане в София вечерта.

  **Моля имайте предвид, че са възможни изменения в последователността на посещенията по програмата в зависимост от климатичните условия или натовареността на обектите

  Защото вие смятате, че сме добри

  BG
  BG

  Защото вие смятате, че сме добри